Telefon
WhatsApp
Bakan Yerlikaya açıkladı: İşte bayram tatilinin acı bilançosu..
300 X 250 Reklam Alanı

Kurban Bayramı tatili boyunca Türkiye'de 6 bin 903 adet trafik kazası meydana geldiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kazalarda 110 vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve 12 bin 393 vatandaşın da yaralanmış olduğunu duyurdu.

 

Kurban Bayramı tatili süresince 9 gün boyunca yaşanan kazalar ve yaşamını yitirenler hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazalarının en büyük sebebinin aşırı hız olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

24 Haziran-3 Temmuz tarihlerindeki 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince ülkemizde;6 bin 903 kaza gerçekleşti.Yaptığımız bilimsel çalışmaya göre bu tatil süresince trafik kazalarının en büyük sebepleri arasında İlk 3'te; yüzde 37,3 aşırı hız, yüzde 14,5 geçiş önceliğine riayet etmemek ve yüzde 12,4 şerit takip ve değiştirme kurallarına riayet etmemek yer alıyor!9 günlük bayram tatilinde gerçekleşen trafik kazalarında ne yazık ki110 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 12 bin 393 vatandaşımız yaralandı. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa temenni ediyorum. Lütfen, sevdiklerinizin gözü yolda kalmasın diye trafik kurallarına uyalım. Aşırı hız sizi sevdiklerinize daha hızlı ulaştırmaz.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Viranşehir Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği