Telefon
WhatsApp
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden İbrahim Ay seçildi
300 X 250 Reklam Alanı

2 liste ile gidilmesi beklenen seçimde, çoğunluğun sağlanması ve divanın oluşmasının ardından diğer aday Levent Özkurt’un listesini geri çekmesiyle birlikte seçim tek liste ile gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirilen 27’inci Genel Kurulu’nda, 224 üyesi bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin Seçimli Genel Kurul’u 179 üyenin imzası ile çoğunluğun sağlanması üzerine divan tarafından başlatıldı.

Divan Başkanlığını Murat Güreş’in yaptığı genel kurulun diğer divan üyeleri Ahmet Atılmış, Hasan Özkal, Veysel Karayılan ve İbrahim Halil Aycan’dan oluştu.

Genel kurulda bir konuşma yapan İbrahim Ay, 1969 yılında kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulunu yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşundan bu yana yönetici ve üye olarak görev alan herkese mesleğe yaptıkları katkılar için teşekkür ederek şükranlarını sunan Ay, “Ebediyete intikal eden meslek büyüklerimize yüce Allah'tan rahmet dilerken, Cemiyetimizin hayattaki kurucu üyelerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

“Türkiye’de örnek cemiyet haline geldik”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin varlığının büyük bir önem taşıdığını ifade eden Ay, “Gaziantep basınının amiral gemisi olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, bu önemli misyonu başarı ile yerine getirmektedir. Geçen seçimde verdiğimiz her sözü, taahhüt ettiğimiz her projeyi gerçekleştirdik. Sizlere mahcup olmadık. Bu bilinçle görevde bulunduğumuz süre boyunca cemiyetimizin kurumsal bir kimlik kazanması, cemiyet binamızın Gaziantep'e ve mesleğimize yakışır bir hale getirilmesi, meslektaşlarımızın yazılı ve görsel haberlerini hazırlarken ihtiyaç duydukları her türlü teknolojik altyapısı ile ülkemizde örnek gösterilen bir gazeteciler cemiyeti haline getirdik. Görev yaptığımız süre içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerle, mesleğimize ve meslektaşlarımıza önemli değer kattık. Sadece Gaziantep'te ilkleri gerçekleştirmekle kalmadık, Türkiye'deki diğer cemiyetlerin örnek aldığı bir konuma geldik.” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları projeleri anlatan Ay, “Gerek Gaziantep kamuoyu gerekse de gazeteci meslektaşlarımız yakından bildiği için uzun uzun anlatmadan özet olarak geçeceğim. TOKİ ile yaptığımız projeyle üyelerimizin konut sahibi olma hayalini gerçekleştirdik. Bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yetkililere huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Her yıl ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde ödül töreni düzenledik. Duayen gazetecilerin de misafir olarak katıldığı bu gecelerde ünlü sanatçılarımız sahne aldı. Üyelerimizin de eşleri ile birlikte katıldıkları bu geceler, dayanışma ve kaynaşma açısından son derece faydalı olmaktadır. İnşallah pandemi sonrası yine her 10 Ocak'ta bir araya gelmeye devam ederiz.” şeklinde konuştu.

“Önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükselteceğiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Yeşil Gaziantep Projesi” kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Ormanı'nı oluşturduklarını hatırlatan Ay, “Şehirgösteren önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükselterek Mahallesindeki hatıra ormanımızla daha yeşil ve yaşanabilir Gaziantep için bir tuğla da biz koyduk. Sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı etkinliklere önem verdik. Cemiyetimizin 50’inci kuruluş yıldönümü ve ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ dolayısıyla ‘Dünden Bugüne Gaziantep Basını’ konulu nostaljik bir sergi düzenledik. Eski fotoğraf makineleri, daktilolar, teypler ve Cumhuriyetin ilk yıllarından bu güne çıkan gazetelerden örneklerin yer aldığı sergimiz büyük ilgi gördü. Tarafsız ve herkese eşit mesafede olmaya büyük özen gösterdik. Cemiyetimiz, her görüşten siyasi parti ve STK temsilcilerinin ziyaret ettiği, basın toplantısı düzenleyerek önemli mesajlarını verdiği bir yer haline geldi. Örnek ve öncü projelerle hayalleri gerçekleştiren Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükselterek yeni başarı hikayeleri yazmak için sizlerin desteğini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

Gazeteciler için yine örnek ve öncü olacak projeleri hazırladıklarını belirten Ay, şunları söyledi:

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni dönemde 2’inci Toplu Konut Projemizi hayata geçireceğiz. Böylece ev sahibi olmayan meslektaşımız kalmayacak. Cemiyetimize ait yeni hizmet binamızı ve binanın altında yer alacak lokalimizi de yine meslektaşlarımıza, camiamıza kazandıracağız. Üyelerimizin gazetecilik mesleğini icra ederken yaşadığı hukuki sorunlar için ücretsiz hukuki destek sağlayacağız. Üyelerimizin yurt içinde ve yurt dışında alacakları eğitim ve yapacakları mesleki çalışmalarla yetkinliklerini ve mesleki gelişimlerini artıracak çalışmalarına destek olacağız. Üyelerimizin mesleki gelişimi için paneller, seminerler düzenleyeceğiz. Onları usta gazetecilerle bir araya getirerek tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Fotoğraf, tasarım, sosyal medya, görüntü, kamera, metin yazarlığı gibi konularda, alanında uzman isimlerin eğitmen olacak katılacağı eğitim atölyeleri gerçekleştireceğiz.”

“Evlenen üyelerimize 3 bin TL evlilik desteği sağlayacağız”

Basın, sanayi ve üniversite işbirliği ile CV bankası oluşturacaklarını bildiren Ay, “Onların ihtiyacı olan basın danışmanlığı, grafiker, fotoğrafçı, kamera çekimi, sosyal medya danışmanlığı ve benzeri konularda aracılık hizmeti verilmesi, yerel medyada gazete, TV, radyo, internet sitesi, dergi kuruluşlarının güçlenmesi, kendilerini ve hizmetlerini doğru ifade edebilmesi için kampanya yaparak yerel basına tanıtım desteği vereceğiz. Cemiyetimize basın mesleği ile ilgili yapılan öneri ve şikayetleri değerlendirmek üzere Etik Kurulu oluşturacağız. Üyelerimize eğitim, sağlık, akaryakıt indirimi, konaklama ve benzeri alanlarda, ilgili firmalarla, kurumlarla yapacağımız protokoller vasıtasıyla çeşitli avantajlar sunacağız. Evlenen üyelerimize 3 bin TL evlilik desteği sağlayacağız. Askere giden üyelerimize 2 bin TL destek vereceğiz. Üyelerimizin yeni doğan çocuğu için bin 500 TL destek vereceğiz. Üyelerimizin birinci derece yakınlarının kaybında anne, baba, eş, çocuk 3 bin TL maddi destek vererek, manen olduğu kadar madden de yanlarında olacağız. Üyelerimizin şehir dışı üniversiteyi kazanan bir çocuğuna yılda bir defaya mahsus olmak üzere bin 500 TL eğitim desteği vereceğiz. Değerli meslektaşlarım sahada çalışan emekçi arkadaşlarımdan gelen talepler doğrultusunda çalıştığı kurumdan ayrılan cemiyet üyesi meslektaşlarımıza öncelikle yeni iş imkanı oluşturmaya çalışacağız. Bu süreçte 3 ay boyunca arkadaşlarımıza ayda bin 500 TL işsizlik desteği sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Genel kurula katılan herkese teşekkür eden Ay, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Ay’ın konuşmasının ardından Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin aldığı karar gereği tek liste olmasına rağmen “gizli oy açık tasnif” yöntemi ile oy kullanma işlemine geçildi.

Saat 17.00’da sona eren oylamanın ardından sayım işlemi yapıldı. 179 imza bulunan hazirun listesinden 174 üye oyunu kullandı. Bir oy geçersiz sayıldı ve Ay, 224 üyeden 173’ünün oyunu alarak 3 yıllığına göreve seçildi.

Kesin sonuçların divan tarafından ilanı ile 3 yıl boyunca Gaziantep basını adına Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni yönetecek olan İbrahim Ay’ın listesi şu isimlerden oluşuyor.

“Ustalık dönemimiz olacak”

Sonuçların divan tarafından ilan edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Ay,“Öncelikle gösterdiğiniz katılım ve güveniniz için teşekkür ediyorum. Divana teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde güvenle kongremizi yapmamıza yardımcı olan sayın valimize ve emniyet personelimize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzu burada sonlandırmış olduk. Biz, seçimimizi diğer adayımızla görüştüğümüz ve kararlaştırdığımız gibi sadece üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Şimdi önümüze bakacağız. Bu bizim ‘ustalık dönemimiz’ olacak, projelerimizi, taahhütlerimizi en kısa sürede gerçekleştirecek ve Allah’ın izniyle sizlere mahcup olmayacağız. Verdiğimiz sözlerin fazlasını yapamaya çalışacağız. Cemiyetimizin bayrağını el birliği ile yukarı taşıma gayreti içerisinde olacağız. Tekrar teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

İbrahim Ay başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı:

“Bülent Çulcuoğlu, Mehmet Boncuk, Yaşar Yavuz, İsmail Şahin, Ahmet Orhan Akın, Kerem Kocalar, Nihat Düzgün, Gülşah Sert, Galip Ünlükara, Mehmet Bora Zor, Hacı Vakkas Salıcı, Hasan Kırmızıtaş, Mustafa Tekin Çiçek.” (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 30 26 1 81
2 FB  Fenerbahçe 30 25 1 79
3 TS  Trabzonspor 30 15 11 49
4 BJK  Beşiktaş 30 14 12 46
5 KSM  Kasımpaşa 30 12 11 43
6 İBFK  Başakşehir 30 12 12 42
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 30 12 12 42
8 ANT  Antalyaspor 30 10 9 41
9 ADS  Adana Demir. 30 9 9 39
10 ALNY  Alanyaspor 30 9 9 39
11 SVS  Sivasspor 30 9 10 38
12 SAMS  Samsunspor 30 10 14 36
13 KYS  Kayserispor 30 10 11 36
14 MKE  Ankaragücü 30 7 11 33
15 HTY  Hatayspor 30 7 11 33
16 KON  Konyaspor 30 7 11 33
17 GFK  Gaziantep FK 30 8 15 31
18 FKGK  Karagümrük 30 7 14 30
19 PNDK  Pendikspor 30 7 15 29
20 İST  İstanbulspor 30 3 20 13
21

Reklam

Yazarlarımız

Viranşehir Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği