Şanlıurfa'da KBRN tatbikatı yapıldı
Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere yönelik tatbikat gerçekleştirildi.
Tatbikata, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü katıldı.
Tatbikat kapsamında, senaryo gereği kimyasal madde bulaşan bir hastaya sıcak alanda ilk müdahale yapıldı. Hasta, triaj alanına alınarak ılık alandaki yıkama ünitesinde dekontaminasyon işlemi tamamlandıktan sonra hastaneye sevk edildi.
KBRN İl Koordinatörü Murat Alpay, tatbikatın amacının olası kimyasal vakalara daha etkin müdahale etmek olduğunu belirterek, organizasyona katkı sağlayan tüm paydaş kurumlara teşekkür etti.
Gerçeğe uygun canlandırmaların yapıldığı tatbikatın, KBRN tehditlerine karşı hazırlık kapasitesini artırmak ve kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek açısından önemli olduğu ifade edildi. (İLKHA)
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Reklam
Yazarlarımız
-
- Örnek Yazar 4
- 24 Ağustos 2020, 12:39
-
- Örnek Yazar 2
- 24 Ağustos 2020, 12:08
-
- Örnek Yazar 1
- 24 Ağustos 2020, 11:59
-
- Örnek Yazar 3
- 17 Temmuz 2020, 13:03
Editörün Seçimi
Viranşehir Nöbetçi Eczaneler
Anket
-
2018 Seçimlerinde Sizce Kim Kazanır ?
Anket Sonucu
Soru: 2018 Seçimlerinde Sizce Kim Kazanır ?
(7) Oy - Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)
(2) Oy - Mİliyetçi Haraket Partisi (MHP)
(6) Oy - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
(6) Oy - İyi Parti
(3) Oy - Diğer Partiler
Toplam 24 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Sigara alışkanlığını sağlıklı hayat merkezi sayesinde bıraktı
Şanlıurfa’da gasp olayına karışan 8 şüpheli yakalandı
Şanlıurfa’da bir binanın çatısı çöp alanına dönüştü
Karacadağ Kayak Merkezi yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor
Şanlıurfa’da 400 kilogram bozuk et ele geçirildi
Şanlıurfa’da mezarlıktaki ağaçlar kesildi
Şanlıurfa’da devrilen otomobilde 4 kişi yaralandı
Doğumsal kalp hastalıklarında erken tanı ve tedavi hayat kurtarıyor